Kako pravilno kočiti na motociklu?

Mehanika kočenja

Raspodjela težine, težište i ukupna težina

Raspodjela težine, težište i ukupna težina motocikla s tekućinama utječe na to kako će motocikl reagirati pri kočenju. Kao što smo naučili iz fizike u srednjoj školi, inercija je bitan faktor kada govorimo o kočenju na motociklu.

Inercija se definira kao objekt u pokretu koji se kreće istom brzinom i smjerom, osim ako se na njega ne djeluje drugačijom silom. Ova drugačija sila kombinacija je kočenja, trenja guma o površinu i smjera u kojem se oba kotača kreću.

Različite vrste kočnica

Različiti tipovi kočnica čine razliku. One se uglavnom dijele u dvije kategorije: bubanj i disk kočnice.

Kočnice s bubnjem (koje su starije, manje učinkovite tehnologije i obično se nalaze na starijim klasičnim motociklima) i modernije disk kočnice. Samo ćemo se ukratko dotaknuti bubanj kočnica jer su tehnologija koja nestaje. Najočitija korist od njih je da se ne mijenja tekućina. Loša strana je što su bubanj kočnice potpuno zatvoreni sustav, gdje ne postoji mogućnost odvodnje topline.

Kočenje stvara toplinu (trenje je izvor kočenja, trenje stvara toplinu). Bolje i učinkovitije su kočnice s toplinskim raspršivanjem - općenito rade bolje. Kako bubanj ili disk postaju topliji, snaga zaustavljanja postaje sve manja.

To je razlog zašto se na motociklima s disk kočnicama gdje su diskovi otvoreni, a ne u zatvorenoj komori, nalaze male rupice ili čak i "latice" (valoviti oblici na vanjskoj strani diska) kako bi se toplina učinkovitije otklonila.

Više klipova u kočionim čeljustima na disk kočnicama također znači bolju zaustavnu snagu. Putem nadogradnji sustava postoje i druge stvari koje mogu poboljšati snagu kočenja. 

Prijenos težine pri kočenju

kocnice2

Vratimo se temi različitih tipova motocikala - ovi stilovi dizajna utječu na različitost reagiranja kočnica, ali u osnovi - svi su koncepti isti.

Na primjer, kruzeri imaju dulji međuosovinski razmak i puno su teži od sportskih motocikala, a njihovo težište je niže - tako da se općenito više koriste stražnje kočnice - premda bi se prednje kočnice ipak trebale koristiti kako se težina prebacuje prema naprijed (prema Newton-ovom prvom zakon o kretanju).

Vučne razlike

U idealnom slučaju, kočenje je najučinkovitije kada su kotaču u liniji, a motocikl u uspravnom položaju, međutim - ceste su nepredvidive i morate naučiti kako upravljati kočenjem u bilo kojim okolnostima, a puno toga se radi iz prakse i mišične memorije.

Neki se motociklisti početnici podsmjehuju kada se traži da ponavljaju vježbu - ali temeljni razlog za to je izgradnja mišićne memorije i to dolazi samo s dosljednim ponavljajućim pokretima i akcijama.

Razlika u opterećenju

Ono što mislimo na razliku u opterećenju je količina sile kočenja s prednjim i stražnjim kočnicama zajedno i pojedinačno. Dakle, možda su vam rekli da u prednjim kočnicama postoji 70% zaustavne snage i 30% straga, odnosno 75% sprijeda, 25% straga.

To može biti točno do određene mjere, ovisno o vrsti kočnice, težini itd. Kao što smo već spomenuli, taj omjer zapravo može varirati ovisno o raznim čimbenicima, a ponajviše s prednjim prijenosom težine i opterećenjem.

Općenito govoreći, većina vaše zaustavne snage nalazi se u prednjim kočnicama i može biti čak 100% ako se stražnja guma podigne sa podloge. Kako bi do toga došlo, potrebni su određeni dodatni faktori, poput promjene vuče, nagle promjene brzine stražnje gume.

Kad počnete pravilno koristiti prednje kočnice, težina bi se trebala početi prebacivati sa stražnje na prednju. To će izvršiti pritisak na prednji ovjes i povećati pritisak gume na cestu (povećava se količina sile, povećava se trenje, povećavaju se mogućnosti kočenja).

Pravilna primjena kočenja

Prije zaustavljanja stisnite kvačilo

Prilikom zaustavljanja, uz kočenje biste se uvijek trebali naviknuti na dvije stvari. 

  • Stisnutu kvačilo kako bi smanjio prijenos snage na kotač i zadržao motor u radu
  • Spuštanje mjenjača u nižu brzinu

Kada ste se zaustavili, uvijek biste trebali biti u prvoj brzini kako biste mogli koristiti svau nagu motocikla pri ponovnom kretanju.

Kada koristite prednje kočnice

Općenito se prednje kočnice upotrebljavaju pri zaustavljanju i kočenje u nuždi - opet se o tome može detaljnije raspravljati u naprednim tehnikama, ali zbog jednostavnosti - to su dvije funkcije.

Kada koristite stražnje kočnice

Stražnje kočnice se općenito koriste za smanjenje brzine u sporijoj vožnji (poput parkirališta ili prometnoj gužvi). Postoje i druge situacije za korištenje stražnje kočnice, ali za početnike, to je sve za što biste trebali koristiti - ili u kombinaciji s prednjom za usporavanje u hitnim slučajevima.

Naučite koristiti oboje: učinkovito i djelotvorno

Naučite koristiti i prednju i stražnju kočnicu tamo gdje je to prikladno. Bez izgradnje mišićnog pamćenja i dobrih navika, panična situacija može se pretvoriti u katastrofu.