Oprema za kampiranje

Ne postoji ništa ljepše nego voziti motocikl dalekim cestama/divljinom. Kada pronađete živopisno mjesto te se smjestite dan/dva. Motocikl je savršen za pronalaženje prekrasnih mjesta koja su van puta i koja ne biste pronašli vozeći auto ili neko veće vozilo. Kampiranje motociklom je nešto posebno i ako to još do sada niste probali, vrijeme je da isprobate. Postoji nešto posebno vozeći motoickl do odredišta, postavljanje šatora i jednostavno uživanje u pogledu, zvukovima i atmosferi koje vam pruža majka priroda. Ali nepripremljeni i neudobni smještaj jako brzo će vam pokvariti to iskustvo. Ovdje ćemo podijeliti s vama dio opreme koje je poželjno ponijeti sa sobom i koja ne zauzima više od 35-45 litara.

Kao prvo treba vam sklonište. Postoji više tipova šatora, od planinarskih šatora do šatora za motocikliste s dodatnim smještajnim prostorima. Da biste uštedjeli na prostoru i težini, najbolje je uzeti šator za jednu osobu koje se može smjestiti u ruksak. Spakiraju se u male vreće težine od 1 do 3 kilograma. Samo provjerite da li u slučaju kiše u njega stanete vi i vaša oprema.

Sada kada ste postavili "krov nad glavom", vrijeme je da se i udobono smjestite kada dođe vrijeme za spavanje. Tu sada dolazi vreća za spavanje. Model koji će te odabrati ovisi o sezoni i temperaturi. 

Nakon što smo odabrali smještaj i spavanje, vrijeme je za luksuz. U to bi uključili malu sklopivu stolicu Preporuka su aluminijske i najlonske stolice. Dodatna udobnost je i viseća mreža. Ona je savršena nakon cjelodnevne vožnje motocikla. Napravljene od najlona, ne zauzimaju puno prostora pri pakiranju. 

Nakon što padne mrak, trebati će te i svjetlo. LED lampe za glavu su kompaktne i korisne za rad u kampu i održavanje motocikla. Ujedno možete ponijeti i malu baterijsku lampu, te punjivi powerbank za vaš telefon ili električne uređaje.

Napokon, trebate jesti i piti. Najednostavnije je ponijeti suho voće, sendviče i dehidrirana jela. A postoje i gotova jela koja je potrebno samo podgrijati/prokuhati. Za to postoje razna kamping oprema za kampiranje. Ne zaboravite ponijeti žlicu, vilicu, nož. Nije baš zabavno jesti rukama :)